Auto blijft rechtop staan in gracht in Lennik

Op de Vandenbosschestraat (N282) in Lennik is vanmorgen een auto met de snuit in de gracht terecht gekomen. De bestuurster, een zwangere vrouw uit Geraardsbergen, moest door de brandweer bevrijd worden.

Het ongeval beurde kort voor 8 uur. De vrouw was op weg naar haar werk in Lennik. In de eerste bocht, komende van de N285, week haar wagen plots naar rechts af. De Mazda kwam in de hoge berm terecht, ramde een verkeersbord en eindigde met de voorkant in de gracht. Het voertuig bleef rechtop staan.

De Brandweer van Lennik en Asse stabiliseerden de wagen met spankabels om te beletten dat het voertuig zou kantelen. Dan kon het slachtoffer met een wervelplank uit het voertuig gehaald worden. De vrouw werd een tijdje door het medisch team van het Erasmusziekenhuis verzorgd in de ziekenwagen vooraleer ze naar het ziekenhuis werd gevoerd.

De N282 was tijdens de hulpverlening en de vaststellingen helemaal afgesloten. Het is het zoveelste ongeval in de bochtige weg waar de snelheid 2 jaar geleden werd teruggebracht van 70 naar 50 km per uur.