Belgische autoproductie trekt stevig aan

Hoewel de fabriek van Ford in Genk eind dit jaar definitief de deuren sluit, doet de autoproductie in België het goed. In de eerste helft van dit jaar rolden er in Genk, bij Audi Brussels en bij Volvo Gent ruim 270.000 wagens van de band, goed 20.000 meer dan in de eerste helft van 2013. Dat schrijft De Tijd.

De grootste toename was er bij Volvo Cars in Gent, de grootste autofabriek van het land. Daar werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 144.270 wagens geassembleerd, ruim 17.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is vooral te danken aan de toenemende vraag uit China.

De productie bij Audi in Vorst bleef stabiel. Er rolden in de eerste jaarhelft 65.296 auto's van de band. Het is nog wachten op de formele toewijzing van een nieuwe generatie wagens voor de Brusselse fabriek.

Ook de werknemers van Ford Genk hebben, enkele maanden voor de definitieve sluiting, meer wagens geproduceerd in de eerste zes jaarhelft: 60.727, tegenover 56.000 in dezelfde periode vorig jaar.