Buschauffeur De Lijn in elkaar geslagen in Asse

Vier mannen hebben gisterennamiddag een 40-jarige buschauffeur van De Lijn aangevallen en geslagen. Dat gebeurde aan de stelplaats van de Vlaamse vervoersmaatschappij aan het station van Asse. Aanleiding voor de aanval was een discussie die de chauffeur eerder op de namiddag had gehad met een van de vier mannen. Dat meldt de lokale politie van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel).

De buschauffeur en de man kregen in de loop van de namiddag ruzie over diens vervoersbewijs. De reiziger sprong daarop van de rijdende bus maar wachtte de buschauffeur korte tijd later op aan de Colruyt in Asse en bedreigde de chauffeur. Toen de bus aankwam aan de stelplaats, ter hoogte van het station van Asse, dook dezelfde man op, vergezeld van drie kompanen.

Het viertal viel de chauffeur aan, diende hem verschillende klappen in het gezicht toe en ging er vervolgens vandoor. De politie werd verwittigd en doorzocht nog de omgeving maar kon de vier agressievelingen niet meer vinden.