Google investeert in jonge Europese bedrijven

De Amerikaanse internetgigant Google gaat een fonds opzetten om te investeren in jonge Europese bedrijven. De zetel van het nieuwe fonds komt in Londen.
AP2012

Google Ventures investeert vanuit de Verenigde Staten in bedrijven wereldwijd. De investeringstak van Google gaat nu ook een kantoor openen in de Britse hoofdstad Londen.

Het nieuwe fonds krijgt 100 miljoen dollar startkapitaal in kas en wil belangen nemen in veelbelovende Europese bedrijven. Naar eigen zeggen mikt het fonds vooral op Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië, maar bedrijven uit andere landen worden niet uitgesloten.

In de mededeling worden onder meer bedrijven als SoundCloud, Spotify en Supercell met name genoemd. Google Ventures werd in 2009 opgericht en bezit nu al belangen in 250 jonge bedrijven wereldwijd. Het gaat niet altijd om technologiebedrijven. Zo heeft Google Ventures ook een belang genomen in het taxibedrijf Uber.