Herneming musical "14-18" in september met Mike Verdrengh

De musical "14-18" over Wereldoorlog I wordt vanaf 5 september hernomen in de Nekkerhal in Mechelen. Dat meldt Studio 100. Mike Verdrengh en Jo De Meyere zullen vanaf dan afwisselend de rol van Generaal spelen.

"Toen Frank Van Laecke mij deze rol voorstelde, was ik meteen gewonnen voor het idee", reageert Verdrengh. "Ik had de schitterende musical gezien, en wil daar graag deel van uitmaken. Het is mijn eerste musical, wat de ervaring voor mij nog specialer maakt. Bovendien heb ik grote voetsporen te vullen. Maar wat is het goed toeven in de schaduw van Jo De Meyere."

"Mike's verschijning alleen al ademt gezag en autoriteit uit", reageert De Meyere. "Hij is een sterk acteur met een bijzonder charisma. In feite is hij heel zijn leven al een fantastische generaal."

"14-18 krijgt er een klassebak bij", zegt regisseur Frank Van Laecke. "De eminente Mike Verdrengh zal alterneren met de fenomenale Jo De Meyere. Maar liefst twee monstres sacrés. De kwaliteit blijft gegarandeerd. Het succesverhaal duurt voort. De massale en aanhoudende publieke belangstelling schreeuwt "14-18" naar een nieuwe speelperiode."

Vanaf 21 juli genieten cast en crew van "14-18" van hun zomervakantie. "14-18" volgt de lotgevallen van vier frontsoldaten in de loopgraven. Onder anderen Jelle Cleymans, Jona Van Geel, Bert Verbeke, Free Souffriau en Maaike Cafmeyer spelen erin mee. Al meer dan 215.000 mensen hebben een ticket gekocht voor de musical.

Meest gelezen