Hoe een saaie match toch vertier oplevert

De halve finale tussen onze noorderburen en de Argentijnen was op zijn zachtst gezegd niet de spannendste match van het WK. Gelukkig biedt het internet soelaas en was de saaie match de ideale voedingsbodem voor menige internetgrap.

Een groot deel van de aardbewoners volgt het WK voetbal op de voet. Dat is al langer duidelijk op het internet, waar iedere voetbalmatch garant staat voor de ene na de andere "internetmeme". Ook voor de match tussen Nederland en Argentinië is dat niet anders, al is hier de teneur toch de "oersaaie" match. Toegegeven, na de doelpuntenkermis van die Mannschaft tegen thuisland Brazilië, was Nederland-Argentinië een pak saaier.

Echt wel een pak saaier.

Het aantal "memes" over de saaiheid van de voetbalmatch is dan ook moeilijk te tellen.

Na de 8 goals in Brazilië-Duitsland is 0-0 voor sommigen wel even wennen.

Velen zijn er dan ook van overtuigd dat zowel de Nederlanders als de Argentijnen niet tegen de Duitsers durven spelen.

Zelfs de Duitsers maken er grappen over.

Dat Nederland dan uitgerekend met strafschoppen verliest, steekt dan ook bij onze noorderburen. Zoals Gollem in "Lord of the rings" overtuigd is van het feit dat de hobbits zijn ring hebben gestolen, zijn sommige Nederlanders ervan overtuigd dat de Argentijnen hun finaleplaats hebben gestolen.

Alles heeft natuurlijk ook zijn positieve kanten. Nu moeten de Nederlanders niet tegen de Duitsers spelen. Met de vernedering van Brazilië in het achterhoofd, is dat misschien geen zo'n slechte zaak.

Of de Nederlanders kunnen troost zoeken in hun wereldberoemde softdrugsbeleid.

Hoe het ook zij, voor wie niet wil dat Duitsland het WK wint, is Argentinië nu de laatste hoop. Zelfs prinses Leia uit "Star wars" wordt daarvoor van onder het stof gehaald.

lees ook