Jongetje (3) overleden tijdens vakantie in Portugal

Een 3-jarige Belgische jongen is afgelopen weekend in Portugal om het leven gekomen bij een ongeval. Al spelend met zijn oudere broer duwde hij op de knop om de garagepoort te openen. Hij raakte verstrikt in een touw aan de binnenkant van de poort. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Het Belgische gezin met vier jonge zonen had een villa gehuurd in Aldeia do Campo, in het noorden van Portugal. Zondagnamiddag ontsnapten twee zonen even aan de aandacht van de ouders. De jongste liep samen met zijn broer naar de garage.

Om die automatische poort te openen, duwde een van hen op de knop. Wat daarna exact gebeurde, blijft nog onduidelijk, maar hij kwam met zijn hoofd klem te zitten in een touw aan de binnenkant van de poort. Daardoor kreeg de jongen minutenlang geen zuurstof.

Het jongetje bezweek maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.