Nederland-Argentinië best bekeken match in Nederland

Ruim 9 miljoen Nederlandse voetballiefhebbers hebben woensdagavond thuis gezien hoe het Nederlands elftal verloor van Argentinië. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het duel van woensdag is de best bekeken wedstrijd van Oranje ooit en verdringt daarmee de finale Nederland-Spanje op het WK van 2010 en de halve finale Nederland-Portugal op het EK van 2004 van een gedeelde eerste plek. Die wedstrijden trokken beide 8,5 miljoen kijkers.
AFP

De kijkcijfers zullen uiteindelijk nog hoger uitvallen omdat nog niet bekend is hoeveel mensen in cafés, op pleinen en op andere plekken naar Oranje hebben gekeken.

"Studio Brasil" op de NOS lokte met de voor- en nabeschouwing op de wedstrijd gemiddeld bijna 4 miljoen kijkers. "VI Oranje", op RTL 4, sluit de top 10 van beste bekeken programma's van woensdagavond met ruim een miljoen kijkers.

Tot de halve finale op het WK in Brazilië waren de wedstrijden van Oranje tegen Chili en Mexico het best bekeken, met elk zowat 8 miljoen kijkers. De kwartfinale tegen Costa Rica trok bijna 7,5 miljoen voetballiefhebbers.

Meest gelezen