Opleiding onderhoudstechnicus succes in Antwerpen

In Antwerpen is de opleiding die jonge werkzoekenden in 1 jaar tijd klaarstoomt voor de job van onderhoudstechnicus een succes. Alle 18 kandidaten hebben hun diploma gehaald. Het gaat om een initiatief van de ondernemersorganisatie VOKA samen met de VDAB en het volwassenenonderwijs van de stad.

Ondanks de hoge werkloosheid in Antwerpen raken sommige vacatures maar niet ingevuld. Met stip op 1 in het lijstje van knelpuntvacatures staat de job van onderhoudstechnicus. De Antwerpse industrie heeft er naar schatting elk jaar zo'n 200 tot 300 nieuwe nodig.

Enkel met het gewone onderwijs komt men er niet. Daarom nam ondernemersorganisatie VOKA Antwerpen en het Waasland het initiatief om samen met het stedelijk onderwijs en de VDAB een gerichte opleiding van 1 jaar voor onderhoudstechnicus op poten te zetten, met veel praktijk op de werkvloer. 

Tijdens de opleiding krijgen de studenten ook de kans om hun diploma middelbaar onderwijs te halen. De 18 kandidaten hebben allemaal hun diploma gehaald en kunnen ook meteen aan de slag bij het bedrijf waar ze hun stage liepen.

Meest gelezen