Staking in gevangenis Leuven-Centraal opgeschort

Er komt een einde aan de stakingen in de hoofdgevangenis van Leuven. Het personeel van Leuven-Centraal heeft woensdagavond laat het akkoord van het hoofdbestuur met een grote meerderheid aanvaard. Alle acties worden opgeschort en het personeel gaat donderdagochtend weer terug aan het werk. De belangrijkste eis van de stakers wordt alvast ingewilligd, want er komt extra personeel in Leuven-Centraal.

Er komen 12 cipiers bij en op termijn ook 3 administratieve krachten. Dat blijkt uit een persmededeling die de ACOD-afgevaardigden tijdens de nacht van woensdag op donderdag hebben verstuurd.

Het personeel in Leuven-Centraal voerde een tweetal weken actie tegen het personeelstekort waarmee de gevangenis al sinds januari kampt. De vakbonden eisen twintig bijkomende voltijdse krachten: veertien bij de bewaking en zes bij de administratie.

Tijdens het overleg met de vakbonden van Leuven-Centraal woensdag deed Hans Meurisse, directeur-generaal van de Penitentiaire Inrichtingen, een voorstel om het personeelstekort in de strafinrichting weg te werken. De vakbonden legden het voorstel woensdagavond voor aan hun achterban.

Volgens het bericht van de bonden stemde het personeel massaal voor het akkoord. "Alle acties worden opgeschort en het personeel donderdag opnieuw normaal aan het werk gaan. Er komen 12 cipiers bij en op termijn ook 3 administratieve krachten", luidt het.