Vergeet politie te paard of met de fiets, hier is de "skateboardflik"

De politiediensten van de Amerikaanse stad Green Bay hebben er een nieuw speeltje bij. Vergeet de politie te paard of op de (motor)fiets, hier is de agent op een skateboard. "De patrouillewagen is een grote drempel voor veel mensen."
Image license supplied to Caters from source

"Ik denk dat ik de enige ter wereld ben die patrouilleert op een skateboard", zegt agent Joel Zwicky die in zijn stadje Green Bay, in de Amerikaanse staat Wisconsin, intussen de "skateboardflik" genoemd wordt. "Als ik aan het patrouilleren ben, word ik contant aangeklampt door mensen die een selfie met me willen nemen", zegt de agent lachend aan de lokale nieuwssite We are Green Bay.

"Ik wil aantonen dat niet iedereen die een skateboard gebruikt als vervoersmiddel noodzakelijk snode plannen smeedt", zegt de agent. "Er zijn allerlei soorten jongeren die er gebruik van maken en nu dus ook de politie." De "skateboardflik" geniet veel respect onder de lokale jeugd. De agent is veel toegankelijker op deze manier. "De patrouillewagen is een grote drempel voor veel mensen, met het skateboard kun je mij gewoon aanspreken."

De "skateboardflik" heeft een speciaal skateboard met brede wielen en flikkerlichtjes. Voorlopig zijn er geen plannen om ook een sirene te installeren op het skateboard. "Ik zal wel "whoo whoo" roepen om het geld te sparen."

lees ook