Zanger van AC/DC neemt eredoctoraat in ontvangst

Brian Johnson is een van de meest succesvolle rockzangers van de voorbije halve eeuw. In 1980 begon hij te zingen bij de invloedrijke hardrockband AC/DC. Johnson heeft in Newcastle een eredoctoraat ontvangen voor zijn "inspirerende muzikale prestaties".
2013 Invision

Brian Johnson woont al jaren in de Verenigde Staten. In 1980 nam hij na de dood van Bon Scott de microfoon over bij AC/DC. Het eerste album waarop Johnson zingt, "Back in black", is het best verkochte album van de band. In totaal heeft de groep al meer dan 150 miljoen albums verkocht.

Voor zijn verdienste in de muziekwereld is Johnson aan de Northumbria University in Newcastle in de bloemen gezet met een eredoctoraat. "Het is geweldig om hier opnieuw te zijn. Wanneer je elders gaat wonen weet je pas wat je had als je terugkeert naar waar je hebt gewoond", aldus Johnson.

Professor Andrew Wathley omschreef Johnson als een man die al jaren een inspiratie is voor jonge muzikanten. "Hij heeft een belangrijke culturele rol en is een belangrijk exportproduct", klonk het.

In de marge van de uitreiking van het eredoctoraat meldde Johnson dat de opnames van een nieuw album van AC/DC intussen afgerond zijn.