Zes doden bij familiedrama in Texas

Bij een familiedrama in Spring, nabij Houston in de Amerikaanse staat Texas zijn woensdag zes doden gevallen, onder wie vier kinderen. Een vrouw verkeert nog in levensgevaar. De dader verschanst zich in een tijdlang in zijn auto. De politie kon hem na een gespannen confrontatie toch oppakken. Over zijn motief is nog niks bekend.

De schietpartij vond woensdagavond plaatselijke tijd plaats. Een man opende het vuur op mogelijk zeven familieleden. Volgens de huidige gegevens van de politie zijn er zes doden, onder wie vier kinderen en twee mannen. Een zevende slachtoffer, een vrouw, verkeert nog in levensgevaar. Na de schietpartij ging de dader er in een auto vandoor.

De zwaargewonde vrouw kon de politie vertellen waarheen de dader was gevlucht. De agenten zetten daarop de achtervolging in en konden hem na een twintigtal minuten klemrijden. De wagen werd omsingeld door vijftig agenten. Na een confrontatie kon de man worden opgepakt. Waarom hij het vuur op zijn familie opende, is niet bekend.