"Verwijs man die 18-jarige doodstak op terras naar hof van assisen voor moord"

De man die eind vorig jaar een 18-jarige student doodstak op een caféterras, moet voor het hof van assisen verschijnen voor moord. Dat vindt althans de raadkamer in Antwerpen. De uiteindelijke beslissing ligt bij de kamer van inbeschuldigingstelling.

De laatstejaarsstudent wiskunde-wetenschappen aan het Sint-Lutgardisinstituut was samen met vrienden een verjaardag aan het vieren. De verdachte, die dronken was, veroorzaakte wat problemen, hij kreeg wat klappen en werd dan uit het café gezet.

De man vertrok, maar keerde even later op zijn stappen terug. Volgens zijn vrienden bood de jongeman hem een zakdoek aan omdat hij bloedde aan het hoofd. De verdachte trok een mes en stak de tiener ermee in de buik. Daarna wandelde hij weg.

Vrienden van het slachtoffer gingen hem achterna en overmeesterden hem in afwachting van de komst van de politie. De hulpdiensten probeerden de jongeman nog te reanimeren, maar hij overleed aan zijn verwondingen.

Het onderzoek is intussen afgerond en de raadkamer besliste vandaag om het dossier over te maken aan het parket-generaal. De raadkamer wil de verdachte voor het hof van assisen laten verschijnen wegens moord. Of de man effectief wordt doorverwezen, moet de kamer van inbeschuldigingstelling nubeslissen.

"Mijn cliënt beseft wat hij gedaan heeft en hij zit er echt mee in. Hij kan zich niet alles meer herinneren van die avond", zegt zijn advocaat Toon Brawers.