Bijna 3 miljoen voertuigen gecontroleerd in Brussel tussen april en juni

In het tweede trimester van 2014, tussen april en juni, heeft de Brusselse lokale politie bijna 3 miljoen voertuigen gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Ongeveer 10.000 bleken te snel te rijden en 51 bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken worden omdat ze meer dan 40 km/uur te snel reden.

De automatische camera's die op heel wat plaatsen van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene opgesteld staan, controleerden in totaal 2.667.000 voertuigen. Dat leidde tot 2.984 onmiddellijke inningen en 851 processen-verbaal. De camera's betrapten ook 37 bestuurders die door een rood verkeerslicht reden en 5 die zowel te snel als door een rood verkeerslicht reden.

De mobiele radars van de Brusselse lokale politie controleerden dan weer ongeveer 115.000 wagens. 5 procent van hen was in overtreding. 4.703 bestuurders kregen een onmiddellijke inning in de bus en 974 een proces-verbaal.

Eén bestuurder slaagde er zelfs in 157 km/uur te rijden in de Jubelparktunnel, waar niet meer dan 70 km/uur is toegelaten. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol en had geen rijbewijs of verzekering. Het tweede snelheidsrecord stond op naam van een man die in de NAVO-tunnel, waar 50 km/uur is toegelaten, met 126 km/uur reed. Dat meldt de Brusselse lokale politie.

Tussen april en juni hield de Brusselse politie ook gerichte controleacties, gericht tegen taxi's, bromfietsen, te zwaar geladen vracht- en bestelwagens en voertuigen die niet verzekerd of gekeurd waren.