Channel Zero en School is Cool op Rock Zottegem

Rock Zottegem heeft vanmiddag de aftrap gegeven voor hun tweedaagse festival. Onder anderen School is Cool en Channel Zero hebben het publiek opgewarmd voor Europe, de hoofdact die vooral bekend is van "The final countdown".
All rights reserved to Matthias Engels

Al vrij vroeg stonden er mensen op de terreinen van Rock Zottegem vandaag. De aftrap was voor This Kinda Man, zij mochten al om 17.10 uur het publiek in beweging brengen. Nadien was het tijd voor Hitsville Drunks en School is Cool. "Het was een leuk optreden", zeiden de bandleden achteraf in "All areas" op Studio Brussel. "Het was vooral stressen om alles op tijd op het podium te krijgen. We kregen een kwartier, het is uiteindelijk twintig minuten geworden. Dat is echt wel een record."

Of de bandleden nog zouden blijven hangen voor Europe, de hoofdact van vanavond, was nog niet helemaal zeker. "Als we "The final countdown" willen horen, zullen we tot het einde moeten blijven. Dan is het al snel middernacht", klinkt het.

Na School is Cool was het de beurt aan Shantel & Bucovina Club Orkestar. "Het was een heel fijn optreden", zei Shantel nadien. "Ik was heel gelukkig met het -vooral vrouwelijke- publiek."

Channel Zero speelde rond 21 uur een thuismatch. Op het einde van het optreden konden de fans zich niet meer inhouden en bestormden ze het podium.

"Ik ben heel tevreden met de optredens die ik gezien heb", zei organisator Kurt De Loor op Studio Brussel. "Ik denk dat Channel Zero zich overtroffen heeft. Shantel was voor velen ook een verrasing." De Loor schat dat er op de eerste dag zo'n 12.000 festivalgangers waren in Zottegem.

All rights reserved to Matthias Engels

Europe mocht om 22.30 uur het podium betreden. "We doen bijna elk weekend een festival deze zomer", zei Joey Tempest van de groep vooraf op Studio Brussel. "We houden ervan om live te spelen, voor het contact met het publiek. We zijn blij dat we hier mogen staan, het ziet er een leuk festival uit."

Tempest verklapte ook al dat ze momenteel nieuwe nummers aan het schrijven zijn. "Het plan is dat we in oktober of november de studio ingaan om die nummers op te nemen zodat in februari een nieuw album kan uitkomen. Nadien volgt een tournee", klinkt het.

Na Europe mochten The Sisters of Mercy en The Subs de eerste festivaldag afsluiten.