Clooney weigert excuses van Daily Mail en haalt opnieuw fors uit

George Clooney weigert de excuses van de tabloid Daily Mail te aanvaarden en laat voor een tweede keer zijn ongenoegen horen. De Britse krant publiceerde begin deze week een verhaal over zijn aanstaande schoonmoeder. "Met hun excuses is nu wel bewezen dat het verhaal een leugen is", klinkt het.

Volgens het artikel dat op de website van de Daily Mail verscheen zou de aanstaande schoonmoeder van de Amerikaanse acteur het huwelijk tussen Clooney en haar dochter, Amal Alamuddin, omwille van religieuze redenen afkeuren. Hoewel Clooney over het algemeen niet reageert op verhalen in de media, haalde hij deze keer wel fors uit naar de krant. "Geen enkel element in het verhaal klopt", klonk het.

Even later verontschuldigde de krant zich bij de acteur. Volgens Daily Mail ging het om een verhaal "dat ter goeder trouw aangeleverd was door een betrouwbare freelance journalist". Het artikel werd ook van de website gehaald.

Die excuses wil de acteur alvast niet aanvaarden. "Hiermee is bewezen dat het verhaal een leugen is en zelfs een met voorbedachte rade", schrijft de acteur in een verklaring die gepubliceerd is in USA Today. "Ik wil de Daily Mail bedanken voor hun excuses. Niet dat ik ze ooit zou accepteren, maar wel omdat ze hiermee laten zien dat ze tot de ergste roddelbaden ter wereld behoren."