Harry Potter-acteur Dave Legeno dood teruggevonden in Death Valley

De Britse acteur Dave Legeno, die vooral bekend is door zijn rol als weerwolf in de Harry Potter-films, is dood aangetroffen in het Death Valley National Park in de Amerikaanse staat Californië. Het lijk van de 50-jarige man werd er vorige week zondag door twee wandelaars ontdekt, zo heeft de politie van het district Independence meegedeeld.
Capital Pictures

De politie gaat ervan uit dat Legeno tijdens een wandeling bezweken is als gevolg van de extreme hitte in het woestijnachtige gebied. De temperaturen in Death Valley kunnen tijdens de zomer tot ver boven de 40 graden oplopen.

Legeno, een gewezen beroepsworstelaar, is vooral bekend door zijn rol van weerwolf Fenrir Vaalhaar in drie Harry Potter-films: "Harry Potter en de halfbloed prins" en in de twee delen van "Harry Potter en de relieken van de dood".