Karen Damen krijgt eigen personality-programma op Vijf

Karen Damen krijgt naar alle waarschijnlijkheid dit najaar of begin volgend jaar een personality-programma op Vijf. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan onze redactie. "De gesprekken zitten in de laatste fase en iedereen is erg enthousiast", zegt Kristof Demasure, woordvoerder van SBS.

Het programma zal gebaseerd zijn op het Noorse "Prosjekt perfekt", waarin een Noorse radioster op zoek gaat naar hoe ze haar leven perfect en aangenaam kan maken. "Hoewel we ons laten inspireren door dat programma, zal het ook specifiek aangepast worden op Karen", zegt Demasure. Met het programma zal het K3-boegbeeld een van de gezichten worden van Vijf, naast Annelien Coorevits, Jani Kazaltzis, Bieke Ilegems en Roel Vanderstukken.

"De gesprekken zitten in de laatste fase en iedereen is erg enthousiast", zegt Demasure. Momenteel wordt bekeken hoe het programma er precies zal uitzien en wanneer de opnames kunnen plaatsvinden. "Als we deze zomer al kunnen draaien, kan het dit najaar al op tv komen. Anders is het voor begin volgend jaar."

Het is overigens de bedoeling dat Damen haar andere activiteiten ook kan blijven voortzetten. "Dit zal er gewoon extra bijkomen", klinkt het.