L'Oréal en WK-babe Axelle na enkele dagen al uit elkaar

Enkele dagen nadat WK-babe Axelle Despiegelaere een contract heeft mogen tekenen bij L'Oréal lijkt het sprookje alweer voorbij. Een woordvoerder van het Franse cosmeticabedrijf heeft aan The Independent gezegd dat het contract beëindigd werd. Aan de basis zou een foto liggen van de 17-jarige die poseert met een dood dier en een jachtgeweer.

De 17-jarige Axelle was op de WK-wedstrijd België-Rusland toen ze opgemerkt werd door enkele fotografen en cameraploegen. De beelden gingen vrij snel rond, zowel in binnen- als buitenland. Axelle werd uitgeroepen als "mooiste Rode Duivels-supporter". Dat ze ergens een contract aangeboden zou krijgen, was dan ook niet verwonderlijk. 

Enkele dagen geleden werd ze al het gezicht van een sociale media-campagne van L'Oréal. Lang heeft het sprookje echter niet mogen duren voor Axelle. Een woordvoerder van het cosmeticabedrijf zei aan The Independent dat de samenwerking tussen beiden stopgezet is. Die beslissing komt er vlak nadat er op Facebook een foto is opgedoken waarop het meisje samen met een dood dier en een jachtgeweer poseert.

Of die foto ook effectief de aanleiding is voor de contractbeëindiging wil de woordvoerder echter niet gezegd hebben. "We hebben met haar op ad-hocbasis samengewerkt om een video te maken. Dat contract is nu uitgevoerd", klinkt het.