Musea Magritte en Fin de Siècle gesloten door regenweer

In Brussel zijn het Magritte-museum en het Fin de Siècle-museum sinds vanmorgen gesloten voor het publiek wegens een stroomstoring die wellicht het gevolg is van het stormweer.
BELGA/VIDAL
archieffoto

De hevige regenval en het onweer van afgelopen nacht hield ook lelijk huis in Brussel. Verschillende tunnels op de Kleine Ring kwamen blank te staan en kreeg de Brusselse brandweer bijna 500 oproepen voor ondergelopen kelders en verstopte rioolgaten. 

Nu blijkt dat ook het Magritte-museum en het Fin de Sièclemuseum problemen ondervinden door het stormweer. Door een stroomstoring zagen de musea zich verplicht om de deuren te sluiten. Het probleem aan de hoogspanning is volgens de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten meer dan waarschijnlijk een gevolg van het stormweer.

De technische dienst hoopt de problemen in de loop van de namiddag of ten laatste tegen morgen te kunnen oplossen. De musea voor oude en moderne kunst blijven wel toegankelijk voor het publiek.