Poetin heeft "lang en erg interessant" gesprek met Fidel Castro

De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag in Havana naar eigen zeggen een "lang en erg interessant" gesprek gehad met de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro. Poetin is in Latijns-Amerika voor een rondreis die steun moet opleveren in de confrontatie met het westen over Oekraïne.

"Ja, we hebben een lange en erg interessante conversatie gehad", zei Poetin tegen Russische journalisten. Volgens de president kwamen onder meer "internationale kwesties en bilaterale problemen" aan bod. Aan Cubaanse kant viel te horen dat "het gesprek ging over onderwerpen uit de internationale actualiteit, de staat van de wereldwijde economie en de ontwikkeling van relaties tussen Cuba en Rusland".

Het gesprek tussen Poetin en de door gezondheidsproblemen geteisterde Castro zou een uur geduurd hebben. Ook de deviezenmarkt en de landbouwontwikkelingen kwamen volgens Poetin nog aan bod.

Om gezondheidsredenen gaf de intussen 87-jarige Castro de macht in 2006 door aan zijn broer Raul. Af en toe ontvangt hij nog buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, maar publieke optredens zijn steeds schaarser. Vorige week heeft het Russische parlement nog 26 miljard euro Cubaanse schulden kwijtgescholden, een bedrag dat nog dateerde uit het Sovjet-tijdperk.