Verdachte schietpartij Joods Museum akkoord met uitlevering

De verdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel, Mehdi Nemmouche, verzet zich niet meer tegen zijn uitlevering aan ons land. Zijn advocaat moet dat wel nog op papier zetten en voorleggen aan het Hof van Cassatie. Het Hof bekijkt de zaak op 23 juli.

Nemmouche zou zich volgens zijn advocaat niet meer verzetten tegen zijn uitlevering omdat hij voldoende garanties zou gekregen hebben van het Franse gerecht, onder meer over de uitlevering aan een derde land. Nemmouche had zich tegen zijn uitlevering aan België verzet uit vrees dat ons land hem aan Israël zou uitleveren vanwege de Israëlische nationaliteit van twee van de slachtoffers van de aanslag op het Joods Museum.

Bij die aanslag van 24 mei kwamen vier mensen om. Nemmouche werd op 30 mei in Marseille gearresteerd. Hij was er met een bus vanuit Brussel naartoe gereisd. In zijn bagage werden wapens gevonden die lijken op de wapens die bij de aanslag gebruikt werden. Er werd ook een camera in zijn bagage aangetroffen.