Woningen geëvacueerd na magazijnbrand Kortenberg

In Kortenberg heeft afgelopen nacht een uitslaande brand gewoed in de opslagplaats van de Carrefourwinkel in de Maria Christinastraat. De opslagplaats zelf liep daarbij zware schade op. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Enkele aanpalende woningen moesten worden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

De eigenaar van de winkel verwittigde zelf de hulpdiensten nadat rond 1.30 uur het brandalarm was afgegaan. De brandweer van Zaventem kwam ter plaatse en kreeg bijstand van de brandweer van Leuven en Vilvoorde. Ook de lokale politie kreeg bijstand van aanpalende politiezones. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd.

Omdat de supermarkt pal in een woonwijk ligt, werden de bewoners van de aanpalende woningen tijdelijk geëvacueerd. Dat was onder meer het geval voor de inwoners van een flatgebouw. De Leuvensesteenweg werd voor de duur van de bluswerken afgesloten. Eens de brand onder controle konden de meeste mensen terugkeren naar hun woning. Een gezin kon echter niet terugkeren naar hun woning. Zij kregen tijdelijk onderdak.

De supermarkt zelf bleef gevrijwaard. Behalve aan de opslagplaats is er ook veel schade in aanpalende handelszaken. Een dierenzaak op de Leuvensesteenweg liep veel waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer is op dit ogenblik nog aan het nablussen.