"Grondwettelijk Hof heeft groot probleem gecreëerd"

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) reageert verbaasd op het arrest van het Grondwettelijk Hof waarin de gunstigere pensioenregeling voor politiemensen wordt geschrapt. De minister wil alles in het werk stellen om de impact van de gevolgen van het arrest zo veel mogelijk te beperken, onder meer via een verzoek tot verbetering van de tekst.

De beslissing van het Hof komt er na een klacht van de kleine politievakbond Sypol. Sypol stapte naar het Grondwettelijk Hof om de hogere pensioenleeftijd van zo'n 2.000 politiemensen aan te klagen. Het Hof oordeelde prompt dat de pensioenleeftijd van bijna alle andere politiemensen omhoog moest.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is verbaasd over het arrest. Ze zegt dat ze alles in het werk zal stellen om de gevolgen van het arrest voor het personeel zo veel mogelijk te beperken. Dat kan onder meer door te verzoeken om het arrest te verbeteren. Een andere eventuele mogelijkheid is het stemmen van een nieuwe wet, maar dat ligt in deze tijden politiek heel erg gevoelig.

"Het Grondwettelijk Hof heeft met deze beslissing een groot probleem gecreëerd", reageert Milquet. "We hebben nu absoluut een juridische procedure nodig en we zullen een verzoek indienen tot verbetering van dit arrest."