Bret Easton Ellis juryvoorzitter 41e Film Fest Gent

De Amerikaanse schrijver en scenarist Bret Easton Ellis zal tijdens het 41e Film Fest Gent (14-25 oktober) de internationale jury voorzitten. Hij is de auteur van de klassieker "American psycho", die ook verfilmd werd.
AP2010

“Bret Easton Ellis is niet alleen een van de belangrijkste en invloedrijkste hedendaagse Amerikaanse schrijvers, hij is ook een echte filmfanaat die kennelijk bijna dagelijks films verslindt", zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. "Hij staat open voor alle soorten cinema, van Europese arthouse tot Hollywood blockbusters en heeft ook nog eens over alles wat hij ziet een onderbouwde opinie. Hij is niet bang om tegendraadse en provocerende standpunten in te nemen wat hem een ideale voorzitter van een festivaljury maakt.”

De officiële competitie is een belangrijk onderdeel van het festival. Een internationale jury reikt twee prijzen uit: De Grote Prijs voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor de Beste Soundtrack.

In het verleden zaten internationale gasten zoals Jeanne Moreau, Mike Figgis, Christoper Lee, Michael Haneke en Jessica Woodworth in de jury van het filmfestival. Tijdens vorige edities vielen de films "The selfish giant", "Tabu", "Elena" en "Die Fremde" in de prijzen. De namen van de andere juryleden worden later bekendgemaakt.