Drummer Tommy Ramone van The Ramones is overleden

Drummer en producer Tommy Ramone is in New York overleden. Dat staat op het officiële Twitteraccount van de invloedrijke punkband. Erdelyi Tamas (zijn echte naam) was het laatste nog levende stichtende lid van de band. Volgens Amerikaanse media leed hij al een tijd aan kanker.

Erdelyi Tamas werd geboren in Boedapest in Hongarije. In 1957 verhuisde hij met zijn familie naar de VS. Hij richtte The Ramones op met zanger Jeffrey Hyman (Joey Ramone) en bassist Douglas Colvin (Dee Dee Ramone).

Samen maakten ze onder meer de platen "The Ramones" (1976), "Leave home" (1977) en "Rocket to Russia". De band is bekend van hits als "Blitzkrieg bop" en "I wanna be sedated". In 1979 verliet hij de band. Hij werkte daarna als producer. Hij produceerde nog het Ramones-album "Too tough to die". In 2002 werd hij samen met de andere bandleden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.