Echtpaar naar het ziekenhuis na woningbrand Beersel

In de Schoolstraat in Beersel heeft een uitslaande brand zaterdagavond rond 19.30 uur een woning onbewoonbaar gemaakt. De bewoners, een echtpaar, zijn met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Volgens de brandweer van Halle ontstond de brand in de keuken, vermoedelijk als gevolg van een technisch defect aan de koelkast. De brand vernielde het gelijkvloers van de woning volledig, terwijl de 1e en 2e verdieping rookschade opliepen.

De brandweer van Halle die versterking kreeg van de Brusselse collega's kreeg het vuur vrij snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de volledige keuken in de as werd gelegd. De rest van de woning liep grote rookschade op en is onbewoonbaar verklaard. De aanpalende woningen konden worden gevrijwaard van brandschade.