Mentaal gehandicapte drie dagen in de cel

In de gevangenis van Vorst heeft een 29-jarige mentaal gehandicapte man drie dagen opgesloten gezeten. Hij had de voorwaarden geschonden die hem waren opgelegd door de commissie tot bescherming van de maatschappij in Gent. Volgens de wet is de 29-jarige man nog altijd minderjarig.

Na een incident met een 8-jarig meisje mocht hij geen minderjarigen meer contacteren. Omdat hij dat wel had gedaan in een chatsessie werd hij naar de gevangenis van Vorst gestuurd.

Voorzitter Heimans van dezelfde Gentse commissie vond die sanctie zwaar overdreven en heeft de man weer vrijgelaten. "Ik was geschrokken en verontwaardigd dat deze jongen in de gevangenis van Vorst werd opgesloten voor een banaliteit", zegt Heimans. Volgens hem had het geen zin om de 29-jarige man zo'n straf op te leggen.