Nederlandse prinses genomineerd voor boekenprijs

De Nederlandse prinses Laurentien is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek. De echtgenote van prins Constantijn schrijft onder het pseudoniem Laurentien van Oranje al jaren kinderboeken.

De Jan Wolkers Prijs bekroont het beste natuurboek. Naast Laurentien staat o.a. Midas Dekkers op de longlist van 20 boeken. De prinses is samen met illustrator Sieb Posthuma genomineerd met haar kinderboek "Mr. Finney en het raadsel in de bomen".

Mr. Finney is een mens-visje dat Laurentien bedacht. Ze heeft al meerdere verhalen over het figuurtje geschreven. Met die boeken wil ze kinderen kennis laten maken met milieu en duurzaamheid. Laurentien schreef eerder al een sinterklaasboek. Komend najaar publiceert ze ook een sprookjesboek.

De Jan Wolkers Prijs, die 5000 euro waard is, wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar het boek "Spinder" van Simon van der Geest.