Preventieve borstamputatie en andere humane genetica

Het Cartoonfestival in Knokke-Heist focust dit jaar op de uitdagingen, de vooruitgang en de eigenaardigheden van humane genetica. Dit thema wordt op een humoristische, unieke manier benaderd en ontwikkeld in samenwerking met de KU Leuven. Het gratis festival 'Iedereen GENiaal' is toegankelijk van zondag 13 juli tot 14 september op het strand van Knokke-Heist.
A2014

Humane genetica is een bijna alledaags onderwerp geworden, of het nu gaat over de kleur van de ogen van een baby, de preventieve borstamputatie van Angelina Jolie of de sleutel tot het vinden van de dader in een misdaadserie. En ook cartoons zijn een deel van ons leven, als illustratie in magazines of kranten.

Negen cartoonisten (Lectrr, Zaza, Eva Mouton, Steve Michiels, Erwin Van Mol, Pieter De Poortere, Joris Snaet, Reinhart Croon en O Sekoer) werd gevraagd om rond het thema van de genetica aan de slag te gaan. Bedoeling is de bezoekers van het Cartoonfestival te laten ontdekken dat ons DNA eigenlijk een genetisch paspoort is.

Naast de thematentoonstelling zijn de geselecteerde cartoons van de Gouden Hoed en Press Cartoon Europe & Belgium, samen goed voor een bonte verzameling van ongeveer 400 cartoons, eveneens te bezichtigen in het strandpaviljoen. Voor kinderen is er het educatief alternatief De Gennies.

Het Cartoonfestival is gratis toegankelijk van zondag 13 juli tot zondag 14 september en dit telkens van 10.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens het Vuurwerkfestival op 19, 21, 23, 25 en 27 augustus blijven de deuren van het strandpaviljoen open tot 22.00 uur.