Vaders Syriëstrijders hebben hun zonen in Syrië ontmoet

De twee Kortrijkse vaders die naar Syrië waren getrokken om hun zonen te zoeken, hebben hen gevonden en gesproken. De jongens van 18 en 19 vertrokken vorige maand naar Syrië. Volgens hun vaders hebben ze zich aangesloten bij de moslimextremisten van Isis, dat zich sinds kort "Islamitische Staat" noemt.
AP2014
Moslimextremistische strijders van Isis (archieffoto).

De vader van een van de jongens, Pol Van Hessche, gaf een interview aan de Britse openbare omroep BBC. Volgens de man konden hij en zijn reisgenoot hun zonen spreken, dankzij de toestemming van een hooggeplaatste officier van Isis.

"We hadden veel geluk dat we met toestemming van de emir onze zonen konden spreken. Nadien belde hij en nu ga ik terug om hem te zien. Ik ben erg bang, maar ik doe dit voor mijn zoon", aldus Van Hessche.

De vaders zouden nu opnieuw de Turks-Syrische grens hebben overgestoken om hun zonen nog eens te ontmoeten.