Zware uitslaande brand in Tongerlo

In het centrum van Tongerlo, een deelgemeente van Westerlo, heeft vrijdagavond een zware brand gewoed. Het vuur brak uit rond 21.30 uur in een gebouw aan Tongerlodorp. Een kapsalon en drie appartementen brandden volledig uit of raakten alleszins zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

Vermoedelijk is de brand ontstaan in het kapsalon op de benedenverdieping en breidde het vuur daarna uit naar het woongedeelte achter de kapperszaak en twee bovengelegen appartementen. Die zijn als gevolg van de brand allemaal onbewoonbaar.

De bewoner van een appartement op de bovenverdieping kon door de buren nog tijdig met een ladder in veiligheid worden gebracht. De andere bewoners waren op het ogenblik van de brand niet thuis. De materiële schade is bijzonder groot, maar gewonden vielen er gelukkig niet. De bewoners van de drie getroffen appartementen kunnen voorlopig bij familie of kennissen terecht.

De brandweer van Westerlo, die de hulp kreeg van het brandweerkorps uit Geel, had het vuur vrij snel onder controle. Maar toch was het centrum van Tongerlo tot kort na middernacht afgesloten voor alle verkeer.

Het is al de tweede zware brand in Westerlo in enkele weken tijd. Midden juni brandde in de gemeente ook al een leegstaande discotheek uit.