60.000 bezoekers voor 6e editie van Leuven in Scène

Volgens de organisatoren van het tweejaarlijkse internationaal openluchttheaterfestival 'Leuven in Scène' zijn dit weekend in de Leuvense binnenstad zo'n 60.000 personen opgedaagd voor de zesde editie. Dit ondanks het grijze en miezerig weer. Vandaag viel in de vooravond de regen zelfs met bakken uit de lucht. Het programma omvatte 130 voorstellingen op 11 locaties.

De drie Franse hoofdacts waren op vrijdag- en zaterdagavond gelijktijdig te zien op verschillende locaties. Cirkamotik presenteerde op de Grote Markt een modeshow van ontwerper François Filure met kledij uit allerlei verrassende materialen zoals leisteen, een ballonjurk met bloemen, jurken uit Sint-Jacobsschelpen enzovoort. Op het Ladeuzeplein zorgde Underclouds voor een vuur- en lichtspektakel rond een bus met gevaarlijke acrobatie op een koord. Cie Bilbobasso bracht op de Vismarkt een spektakel met passionele tango.

Meest opvallend was evenwel "The Styx", een multi-sensorische virtual realityervaring van de Leuvense Skullmapping-groep, waarbij je 360 graden kon rondkijken in de virtuele wereld van de Griekse onderwereld en de mythe van The Styx beleven. Dit is de onderaardse rivier die de grens vormde tussen de onderwereld en het rijk der levenden.

De Bruul was twee dagen lang het decor voor een circuspark. Op de Keizersberg was er straattheater in het teken van freecycling & recycling. Op diverse andere pleinen waren er kleinere voorstellingen zoals de humoristische voorstelling Velodroom op het Martelarenplein door Compagnie Zinderling.