"Herziening politiepensioenen zal overheid veel geld kosten"

Volgens de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) stelt het arrest van het Grondwettelijk Hof de politie voor een hoop problemen, financieel en organisatorisch. Hij roept het parlement op om een oplossing uit te werken.

Gisteren raakte bekend dat door een arrest van het Grondwettelijk Hof sommige politiemensen vier tot acht jaar langer zullen moeten werken voor ze met pensioen kunnen.

"Deze mensen gingen met pensioen gaan en vervangen worden door jongere en nieuwe krachten. In de jaarrekening van alle steden en gemeenten houdt men daar rekening mee. Maar nu moeten de lokale overheden en de federale overheid extra geld uitgeven. De federale overheid had zo'n 1.400 rekruten in dienst genomen om die mensen te vervangen. Maar nu zitten ze in dubbeltal door de mensen die moeten blijven en de nieuwe mensen."

"Bovendien is de operationele inzetbaarheid van deze mensen met een vaak hogere graad minder dan die van jonge rekruten", aldus nog Somers. Hij roept het parlement op om over de partijgrenzen heen snel een oplossing uit te werken.