Brussel neemt in stijl afscheid van The Sequence

Met een straatfeest namen Brussel en het Vlaams Parlement afscheid van The Sequence, de 80 meter lange en 15 meter hoge installatie uit houten latten van kunstenaar Arne Quinze. Bijna 1000 bezoekers zakten af naar de Leuvenseweg voor een spectaculaire lichtshow en het optreden van dj Lefto.
BELGA/VERGULT

The Sequence blijft nog tot 8 augustus te bewonderen aan het Vlaams Parlement in Brussel. Dan wordt het afgebroken en gerecycleerd tot spaanplaten. De oranje structuur vormde bijna zes jaar lang een gewelf over de Leuvenseweg, van het Vlaams parlement tot het huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers. Het was van het begin duidelijk dat het om een tijdelijke constructie ging.

"We krijgen veel reacties van mensen die het kunstwerk zullen missen en hopen dat de leegte wordt opgevuld", zegt woordvoerder Denis Decaluwe. "Maar we weten niet of daar al concrete plannen voor zijn."

Gelijkaardige installaties van Quinze zijn te bewonderen in Shanghai, Rio de Janeiro of een kleinere versie dichter bij huis in Knokke. Einde dit jaar zet Arne Quinze kunstenaar ook een grote sculptuur neer in Bergen, dat volgend jaar culturele hoofdstad van Europa is.