Chirokamp in Herselt ontruimd door wateroverlast

Er is op verschillende plaatsen wateroverlast geweest door de felle regenval. In Herselt moest een kamp van de Chiro worden ontruimd nadat het onder water was gelopen. 270 meisjes werden met de bus naar huis gebracht. Ook elders in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant waren er problemen.

"We staan hier met onze voeten in het water", zei eerste schepen Kathleen Helsen die meteen ter plaatse ging bij de kampplaats. "De wateroverlast is simpelweg te groot om de kinderen nog langer hier te houden."

Ook op verschillende andere plaatsen in de provincie Antwerpen viel het water bijwijlen met bakken uit de lucht. Hier en daar, zoals in Lier, Koningshooikt, Duffel en Boom, moest de brandweer uitrukken voor ondergelopen kelders en straten. In Vilvoorde en Londerzeel, in Vlaams-Brabant, was er ook wateroverlast, net als in de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas.