Dodentol in Casablanca loopt verder op

Bij de instorting van drie gebouwen vrijdag in de Marokkaanse stad Casablanca zijn, zo blijkt uit een nieuwe balans, minstens zestien doden gevallen. Volgens de plaatselijke overheid kan dat cijfer nog verder oplopen. Vandaag werden nog acht lichamen van onder het puin gehaald.

Twee van de nieuwe slachtoffers waren kinderen. Ook een Marokkaanse actrice, Amal Maarouf, en haar moeder behoorden tot de slachtoffers. Er liggen nog altijd mensen onder het puin. Gisteren was sprake van acht doden en een zestigtal gewonden, van wie er 17 in het ziekenhuis liggen.

Het incident deed zich voor in de wijk El Hank, vlak bij de kust. Een gebouw van vijf verdiepingen, waarop illegaal nog een zesde verdieping werd gebouwd, stortte 's nachts om een nog onduidelijke reden in. Als gevolg daarvan stortte ook het appartementsblok daarnaast in, zo meldden getuigen.