Politie voert willekeurige arrestaties uit in Rio

Aan de vooravond van de finale van het WK voetbal heeft de politie minstens 19 activisten opgepakt in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het gaat om activisten die het het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan de protestbeweging tegen het regeringsbeleid. Bij de aangehouden activisten zijn ook twee minderjarigen.
AFP

Volgens een plaatselijke mensenrechtenvereniging zijn de arrestaties willekeurig en politiek gemotiveerd. "Dit is absurd", zegt Marcelo Chalreo tegen de krant Jornal do Brasil. "Deze arrestaties zijn politiek geïnspireerd en hebben tot doel het recht op betogen te verhinderen."

In Rio zijn meer dan 25.000 ordetroepen gemobiliseerd om de orde te handhaven. De autoriteiten doen er duidelijk alles aan om de finale van het wereldkampioenschap voetbal in het Maracanã-stadion vlekkeloos te laten verlopen. Eventuele betogingen tegen het beleid van de Braziliaanse overheid horen duidelijk niet in dat plaatje.