Rock Zottegem lijdt onder regenweer en het WK

Aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem zijn afgelopen weekend 23.000 muziekliefhebbers afgezakt naar Rock Zottegem. Vorig jaar waren er dat 30.000. "Dat ligt voor een stuk aan de weersomstandigheden, maar ook aan het WK", denkt oprichter en organisator Kurt De Loor.
All rights reserved to Matthias Engels

Zaterdag zakten ongeveer 12.000 muziekliefhebber naar Zottegem af om onder meer Starsailor, Ozark Henry, UB40, White Lies en Daan aan het werk te zien. Headliners vrijdag waren School is Cool, Channel Zero, The Sisters of Mercy en The Subs.

De voorbije jaren was het festival uitverkocht en daagden er 30.000 muziekliefhebbers op, deze editie viel de teller op ruim 23.000 stil. "Dat ligt voor een stuk aan de weersomstandigheden, maar ook aan het WK", denkt oprichter en organisator Kurt De Loor.

"Toch hebben we er alles aan gedaan om het festivalterrein zoveel mogelijk te vrijwaren, het voornaamste was om ervoor te zorgen dat zowel de toeschouwers als de bands niet in de modder moeten ploeteren. Dat heeft zijn prijs, het is een zware editie geweest want we hebben zoveel mogelijk met de hand opgebouwd in plaats van bestel- en vrachtwagens te gebruiken.

Het idee voor Rock Zottegem ontstond twintig jaar geleden op het kot van Kurt De Loor. Het festival vierde dit jaar niet alleen zijn feesteditie, maar opende voor het eerst een "DJ Village" waar de hele avond dancemuziek werd gedraaid.