Beelden nieuw seizoen "Doctor Who" gelekt op internet

Zes weken voor de start van het nieuwe seizoen van "Doctor Who" op BBC, zijn er al beelden gelekt op het internet. Volgens de BBC gaat het om onafgewerkt materiaal. De zender vraagt ook de beelden niet te gebruiken.

De beelden die op het internet te vinden zijn, zouden uit de eerste aflevering van het nieuwe seizoen komen. Het gaat wel om zwart-witbeelden, zonder special effects en met een watermerk. Dat alles wijst erop dat het om onafgewerkt materiaal gaat dat enkel bestemd was voor intern gebruik.

Eerder deze week lekte ook het scenario van de eerste vijf afleveringen van het komende seizoen uit. Dat materiaal bleek afkomstig te zijn van een BBC-server in Miami. Volgens de zender komen de gelekte beelden van dezelfde server.

De BBC vraagt ook uitdrukkelijk om de beelden niet te gebruiken. "We willen alle fans bedanken die de fansites en sociale media spoiler-vrij proberen te houden", schrijft de zender in een verklaring. "We willen er ook op wijzen dat het downloaden en verspreiden van dit materiaal illegaal is."

Meest gelezen