Vier spelende kinderen gedood op strand van Gaza

Er zijn vandaag 16 doden gevallen onder wie vijf kinderen door Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook. Dat is van de Palestijnse hulpdiensten vernomen. Het was de negende dag van het Israëlische offensief.
AP2014

Vier kinderen hebben volgens de hulpdiensten het leven gelaten op het strand van Gaza. De vier neefjes, tussen 9 en 11 jaar oud, waren samen met andere kinderen bij een vissershut aan het spelen toen de Israëlische marine vanop zee een aantal granaten afvuurde.

De hut lag op 200 meter van een hotel waar journalisten verblijven. Journalisten van het Franse persbureau AFP zagen hoe de kinderen na een eerste granaatinslag naar het hotel vluchten. Al snel volgde een tweede inslag die de vier kinderen uiteindelijk fataal werd.

Drie andere kinderen en een volwassene werden gewond. Eén kind werd in kritieke toestand afgevoerd. De slachtoffertjes zijn vanmiddag meteen begraven.

In een reactie noemt het Israëlische leger de dood van de kinderen een "tragisch incident", dat grondig onderzocht zal worden. Het leger zegt dat de kinderen zeker geen doelwit waren, maar dat het "terroristen van Hamas" wilde raken.

Ruim 200 doden

Na het mislukken van het staakt-het-vuren gisteren worden de Israëlische beschietingen weer heviger. Buiten de vier kinderen zijn vandaag nog 12 doden gevallen in Gaza. Dat brengt de dodentol van de recente Israëlische aanvallen op Gaza op ruim 200. Aan Israëlische kant viel maandag één dode.