Tax-on-web klokt af op 2,441 miljoen aangiftes

Bij het verstrijken van de deadline voor de aangifte van de personenbelasting via tax-on-web stond de teller om middernacht op 2,441 miljoen aangiftes. Het gaat om 134.000 minder aangiftes in vergelijking met een jaar geleden, toen er 2,575 miljoen aangiftes werden ingediend.

Zoals verwacht zijn er bij het verstrijken van de deadline dus minder aangiftes via de internettoepassing. Dat heeft alles te maken met de toename van het aantal vereenvoudigde aangiftes. De FOD Financiën stelde 538.116 meer vereenvoudigde aangiftes voor ten opzichte van vorig jaar. Het gaat om mensen die voordien meestal via tax-on-web een aangifte indienden. Dit jaar kregen in totaal meer dan 2 miljoen Belgen zo'n vereenvoudigde aangifte. Vorig jaar ging maar 4,5 procent van de betrokken niet akkoord met de vereenvoudigde aangifte, enkel die mensen moesten alsnog zelf een aangifte indienen.

In de loop van vannacht en vanmorgen zijn nog zo'n 60.000 aangiftes ingediend, zo meldt de woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën. Wellicht volgen er in de loop van de dag en de volgende dagen nog meer aangiftes.

De papieren aangiftes moesten ten laatste op 26 juni binnen zijn. Wie via een boekhouder of andere mandataris de aangifte doet, heeft nog tot en met 31 oktober de tijd. De woordvoerder van Financiën verwacht nog zowat 900.000 aangiftes via boekhouders via tax-on-web.

Meest gelezen