Tientallen Turkse agenten opgepakt op verdenking van spionage

In Turkije hebben de autoriteiten tientallen hooggeplaatste politieagenten opgepakt die een corruptieschandaal onderzochten waarbij 4 voormalige ministers van de regering van premier Recep Tayyip Erdogan zouden zijn betrokken. Dat melden verschillende Turkse media. De agenten worden beschuldigd van spionage en illegale afluisterpraktijken.
Premier Recep Tayyip Erdogan.

Ruim 50 agenten zijn vanmorgen vroeg opgepakt in verschillende Turkse steden. Het gaat zowel om agenten in dienst als gepensioneerde agenten. In Istanboel alleen al, zijn 40 mensen opgepakt. Onder hen bevindt zich Omer Kose. Hij is het voormalige hoofd van de antiterreureenheid van de politie van Istanboel.

De opgepakte agenten waren betrokken bij een onderzoek naar een grootschalig corruptieschandaal waarbij 4 voormalige ministers van de regering van premier Erdogan zouden zijn betrokken. De agenten worden nu beschuldigd van spionage, illegale afluisterpraktijken, schriftvervalsing, schending van de privésfeer en vervalsing van bewijsmateriaal.

Erdogan heeft altijd volgehouden dat het corruptieonderzoek op grote schaal is gemanipuleerd door de beweging van zijn voormalige medestander en verbannen predikant Fethullah Gülen.

Meest gelezen