Wie is de man die uw kinderen doet loomen?

Wie jonge kinderen heeft, kan er niet aan ontsnappen. Loomen - een kruising tussen vingerhaken en punniken - is een enorme rage onder jongens en meisjes tussen acht en veertien jaar oud. Als uw kroost druk in de weer is met loomen, dan hebt u dat te danken aan Cheong-Choon Ng. En hoewel hij er miljoenen mee verdient, verandert hij niets aan zijn doodgewone levensstijl.

In ons land is loomen een recent fenomeen, maar de Maleisische immigrant van Chinese afkomst is er al vier jaar mee bezig. In 2010 gebruikte hij zijn spaargeld en het studiegeld van zijn dochter om Rainbow Looms op te richten. Geld dat hij in een veelvoud heeft terugverdiend, want alleen al afgelopen jaar maakte zijn bedrijf een omzet van 57 miljoen euro. Geld genoeg om een grote villa te kopen, maar luxe is niet besteed aan de man achter het loomen.

"Ik woon al in een leuk huis, waarom zou ik dan moeten verhuizen?", zegt hij in The Sun. "We zijn geen extravagante mensen. Misschien dat ik na mijn pensioen een bootje koop en ga vissen." Tot dusver vertrouwt hij voor zijn mobiliteit op zijn twaalf jaar oude wagen.

De mosterd voor het loomen heeft hij overigens bij zijn dochter gehaald. "Ik werkte vroeger bij Nissan als crashtestingenieur. Vier jaar geleden was zij druk in de weer met het maken van allerlei armbandjes. Het was toen dat ik het idee kreeg", aldus de 45-jarige man. Na een half jaar sleutelen aan zijn eerste plankje , begon hij daarna een bedrijfje onder de naam Twistz Bandz, wat in 2012 werd hernoemd naar Rainbow Loom.

Door het succes van dat bedrijfje kan hij nog beter voor zijn twee dochters van zestien en dertien jaar oud zorgen. "Nu hebben we zeker het geld om hen te laten studeren", besluit Cheong-Choon Ng.

Meest gelezen