"Ik was toen jong en naïef"

Het was een van die opmerkelijke randverhalen net na de aanslagen van 11 september 2001. Terwijl de Amerikanen nog in shock waren van de aanslagen op de Twin Towers in New York, bleek het de Britse voetbalinternational Frank Lampard, toen een prille twintiger, weinig te schelen. Strontzat, na een avondje "binge-drinking", beledigde hij in een hotel gestrande Amerikaanse toeristen. Dat diverse Amerikaanse media zijn recente transfer naar New York City FC daarom weinig wisten te waarderen, is niet zo verrassend. Lampard verontschuldigde zich eind vorige week dan ook opnieuw.
AP2014

The Telegraph tekende in 2001 van de manager van het hotel, waar toenmalige Chelsea-speler Lampard en een aantal van zijn collega-voetballers hun "fratsen" toonden, op: "Ze waren ronduit walgelijk. Het interesseerde hen geen bal wat er gebeurd was. Terwijl wij probeerden gestrande toeristen hier vol medeleven op te vangen, lachten zij hen uit, maakten ze grappen, deden ze hun kleren uit en vielen die gasten lastig." Er was ook sprake van grof taalgebruik en openlijk braken.

Lampard kwam eind vorige week, bij de voorstelling van zijn nieuwe club, dan ook terug op het voorval: "Het was absoluut niet mijn bedoeling toen iemand te beledigen, of om me boosaardig te gedragen tegenover de Amerikanen. Voor mij is dit een unieke kans om te zeggen dat deze tragedie me hard aangegrepen heeft."

"Ik was jong en naïef toen. Ik ben op stap gegaan op een dag dat ik het beter niet gedaan had. Ik zou het vandaag zeker niet meer doen. De afgelopen 13 jaren heb ik niet alleen geprobeerd een goede voetballer te zijn bij Chelsea, maar ook buiten het veld een goed persoon te zijn."

Hij beloofde nog een bezoek te brengen aan Ground Zero.

lees ook