"Uncle Jesse" wenst "aunt Becky" een gelukkige verjaardag

Vandaag blaast de Amerikaanse actrice Lori Loughlin 50 verjaardagskaarsjes uit. Kinderen van de jaren 90 kennen haar het beste als Rebecca "aunt Becky" Donaldson, het personage dat ze jarenlang in de populaire serie "Full house" vertolkte. Niemand minder dan John "uncle Jesse" Stamos stuurt haar via Twitter zijn gelukwensen.

Liefst 153 afleveringen lang kroop Loughlin destijds in de huid van Rebecca Donaldson in de serie "Full house" die liep van 1987 tot 1995.

Haar personage vormde een koppel met Jesse Katsopolis, een rol van John Stamos. Beter bekend als "uncle Jesse" en "aunt Becky" waren ze een steun en toeverlaat voor de familie Tanner in San Francisco.

Nadat "Full house" werd stopgezet, speelde Loughlin onder meer rollen in series als "Hudson street", "Suddenly Susan" en "Spin city".

Vandaag wordt de actrice 50. Op Instagram heeft ze een foto van haar verjaardagstaart gepost. Via Twitter vallen haar gelukwensen van haar "echtgenoot" John Stamos te beurt. "Je bent voortdurend de aardigste en meest zorgzame, onbaatzuchtige en liefdevolle mens ooit", schrijft hij. "Ik prijs mezelf gelukkig dat ik je een vriend mag noemen."

Voor de fans: de scène uit "Full house" waarin Jesse Rebecca voor het eerst ontmoet.