Albert en Paola mogen op konijnenjacht

Koning Albert en koningin Paola hebben toestemming gekregen om de overpopulatie van konijnen tegen te gaan in het domein Belvédère in Laken, waar het echtpaar verblijft. Dat melden Brusselnieuws.be en la Capitale.

Vincent Pardoen, de raadgever van koning Albert, heeft een vrijstelling gekregen van het Brusselse Instituut voor Milieubeheer (BIM) om gedurende zes maanden op maximaal vijftig konijnen te jagen.

In Vlaanderen en Wallonië is de jacht op konijnen toegestaan, maar niet in het Brusselse Gewest, met een heuse plaag tot gevolg. Ook het nabijgelegen park van Laken, aan de voet van het Atomium, wordt geteisterd door de zich snel voortplantende zoogdieren.

Volgens La Capitale zouden de konijnen grote schade hebben aangericht in de tuin van koningin Paola, die erom bekend staat grote zorg te dragen voor haar rozen. Nu zelfs de vossen de konijnen niet meer aankunnen, heeft Pardoen de toestemming verkregen. Over de manier om de dieren om te brengen zijn geen details vrijgegeven: geweer, val of vergif?

De vrijstelling werd al in de lente toegestaan, maar trad pas in werking bij de verschijning in het Belgisch Staatsblad, op woensdag 23 juli. Ze is geldig tot 26 januari.