Aldi roept volkorenbrood en suikerwafels terug

Aldi neemt vers volkorenbrood en Valerie-suikerwafels onmiddellijk uit verkoop. Dat gebeurt in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat heeft de supermarktgroep laten weten.

Het gaat om volkorenbrood van 600 gram dat vandaag verkocht werd en nog te gebruiken is tot woensdag. Na een kwaliteitscontrole bij leverancier Vermauts Boerenbrood NV werd vastgesteld dat er mogelijk deeltjes van ijzervijlsel aanwezig zijn in een aantal verpakkingen van het volkorenbrood. Het betreft enkel de broden die werden verkocht in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen.

De suikerwafels 7 x 50 gram van het merk Valerie van leverancier World Cones NV kunnen sporen van het allergeen melk bevatten, terwijl de nodige informatie over het allergeen ontbreekt op het etiket. Het allergeen kan allergische reacties uitlokken bij mensen met koemelkeiwitallergie of lactose-intolerantie. De wafels met houdbaarheidsdatum tot 13 oktober werden enkel verkocht in de provincies Limburg, Luik, Luxemburg, Vlaams-Brabant en Brussel-hoofdstad.

De consumenten die de suikerwafels gekocht hebben en allergisch zijn voor melkeiwit of lactose-intolerant zijn, wordt verzocht ze niet meer te consumeren en terug te brengen naar de winkel van aankoop, waar ze zullen worden terugbetaald.

Ook de consumenten die het volkorenbrood hebben gekocht, wordt gevraagd het niet meer te eten en terug te brengen naar de winkel.