Paus Franciscus zou Nobelprijs voor de Vrede weigeren

In een interview met de Argentijnse krant 'Clarin' heeft paus Franciscus gereageerd op de geruchten die van hem een eventuele winnaar van de Nobelprijs van de Vrede maken.
AP2014

"Om eerlijk te zijn, dat maakt geen deel uit van mijn agenda. Ik heb nooit dergelijke prijzen of onderscheidingen willen ontvangen. Wat de Nobelprijs betreft, denk ik dat iedereen zich moet engageren voor de vrede want de vrede is de taal die moet gesproken worden", aldus de paus.


In het interview drukt de kerkleider ook zijn ongerustheid uit over de houding van Europa inzake migraties. "Europa heeft schrik", aldus de paus, die de loftrompet steekt van Zweden dat op een bevolking van 9,5 miljoen inwoners de jongste jaren 800.000 immigranten heeft opgevangen.


Paus Franciscus zegt in het interview ook dat hij zich ergert aan de alomtegenwoordigheid van de tv in de gezinnen, in het bijzonder tijdens de maaltijden. "Het is goed naar de tv te kijken om zich te informeren maar tv kijken tijdens het eten verhindert dat men met elkaar praat", aldus de paus.